Groepenkast vervangen of uitbreiden in Hoofddorp

Wilt u in Hoofddorp uw groepenkast uitbreiden of laten vervangen? Wellicht heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is het huidige exemplaar al iets ouder. Allebei zijn ze een goede aanleiding om uw groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Viking Elektra kunnen we u daar bij helpen. U kunt ons bereiken op 020 - 213 61 18 of via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een veilige en perfect werkende groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen in Hoofddorp?

De twee belangrijkste argumenten om een groepenkast te vervangen zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een gemiddelde groepenkast gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. Gaat de groepenkast al zo lang mee dan kan er een onveilige situatie ontstaan en neemt de kans op ongemakken toe.

Aardlekschakelaars weigeren sneller dienst en schakelaars zouden kunnen inbranden. Dat kan voor brandgevaar zorgen en levensgevaarlijke situaties opleveren. Maar er kan nog meer misgaan.

Omdat het aantal elektrische apparaten dat we gebruiken blijft toenemen en ze ook steeds krachtiger worden hebben gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er verscheidene apparaten gelijktijdig worden gebruikt terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep ontstaat er mogelijk overbelasting. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Hoofddorp?

Als er enkele groepen overbelast zijn hoeft dat niet te betekenen dat de groepenkast direct vervangen moet worden. Vaak is uitbreiding van de bestaande groepenkast ook een optie. In dat geval creëren we een of een aantal nieuwe groepen.

Op deze manier wordt de stroom beter over de groepen verdeeld. En mocht u geïnteresseerd zijn in zware stroomverbruikers als een jacuzzi of een sauna dan leggen we daar een eigen groep voor aan. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Het is de plek waar de stroom binnenkomt en via verschillende groepen over het huis wordt verdeeld. Iedere groep levert zo stroom aan een bepaald gedeelte van het pand.

Als er te veel apparaten van dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Zodra er overbelasting of kortsluiting optreed bij een bepaalde groep klapt de groepstop uit. Of mocht deze weigeren, de aardlekschakelaar. Het is dus in wezen een veiligheidssysteem dat voorkomt dat het serieus mis gaat bij overbelasting.

Contact met Viking Elektra voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Hoofddorp

Wilt u de kans op een gevaarlijke situatie verkleinen door uw gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of wenst u meer gebruiksgemak voor uw elektronische apparaten door een uitbreiding van de groepenkast? In Hoofddorp kunt u terecht bij Viking Elektra. Bel 020 - 213 61 18 of vraag een offerte aan via het contactformulier.