Krachtstroom aanleggen in Hoofddorp

Heeft u onlangs een jacuzzi aangeschaft, wilt u overstappen op inductie koken of gaat u binnenkort zware machines inzetten voor uw bedrijf? Dan gaat u meer energie gebruiken dan de gemiddelde gebruiker. Bij Viking Elektra helpen we u graag met de aanleg van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting in Hoofddorp. U kunt contact met ons opnemen via 020 - 213 61 18 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De term krachtstroom wordt regelmatig gebruikt als synoniem voor een 3-fasen aansluiting. Toch is dat niet helemaal correct. Krachtstroom is in principe alleen geschikt voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel ieder geval om een 3-fasen aansluiting wanneer het woord krachtstroom valt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie keer van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er ter vervanging van de gewoonlijke een maal 230 volt nu drie maal 230 volt (elektrische spanning) de groepenkast binnen. Door de toegenomen spanning kunt u apparaten gaan gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een sauna of een inductiekookplaat. Deze apparaten veroorzaken overbelasting als ze gewoon op een 1-fase aansluiting zouden draaien. Maar omdat de stroom nu over 3 fasen wordt verdeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor zware industriële machines is naast een 3-fasen aansluiting ook krachtstroom nodig. Deze apparaten verlangen niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook een hogere stroomspanning nodig. De 230 volt die huishoudelijke apparaten gebruiken is voor dit type machines niet genoeg.

Krachtstroom is met een spanning van 400 volt veel zwaarder. Wil dat goed gaan zullen we uw groepenkast daarop aan moeten passen. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien bent u voor krachtstroom of een 3-fasen aansluiting ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar vraagt u een verzwaring van uw aansluiting aan. Wel is het hierbij van belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Is er nog geen 3-fasen hoofdschakelaar kunnen we deze voor u plaatsen. Even als de noodzakelijke Perilex stekkersystemen en stopcontacten die gebruikt worden voor apparaten die afhankelijk zijn van een 3-fasen of krachtstroom aansluiting. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met Viking Elektra voor hulp in Hoofddorp

Zou u graag een 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten aanleggen? Of heeft u nog vragen over de noodzaak of de werking van een specifieke aansluiting? In Hoofddorp kunt u rekenen op Viking Elektra. Ook voor advies op maat.

Wij voorzien u graag met een nieuwe aansluiting en verzorgen alle benodigdheden. Of het nou een 3-fasen, een 2-fasen of een krachtstroom aansluiting betreft. We zijn te bereiken op 020 - 213 61 18 en via het contactformulier.